Franciska

Low level laser therapie

Low level laser therapie

Bij low level lasertherapie wordt er gebruik gemaakt van laserlicht. Laserlicht is niet hetzelfde als natuurlijk licht. Het licht bij de lasertherapie bestaat uit een smalle, niet uitwaaierende straal van slechts één golflengte in tegenstelling tot bijvoorbeeld een gewone lamp dat een breed spectrum van licht afgeeft en zijn licht naar alle richtingen uitstraalt. Door deze zeer gerichte en constante bundel behoudt het laserlicht zijn kracht en heeft het het vermogen om lichaamsweefsels en spieren diep binnen te dringen.

Hoe werkt lasertherapie?

Lasertherapie stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Eén van de belangrijkste processen welke plaatsvindt is onder andere de toename van de energierijke stof ATP in de lichaamscellen. ATP staat voor adenosine-tri-phosfaat. Deze stof zorgt voor de energie in alle cellen en ook in de spiercellen. Deze energiestof is noodzakelijk voor een goede werking van alle cellen in het lichaam. Hoe meer ATP in een cel beschikbaar is, hoe meer energie een cel heeft en hoe groter het herstel.

Verder verbetert lasertherapie de doorbloeding, stimuleert het lymfesysteem (waardoor afvalstoffen beter uitgescheiden worden), vermindert de zwelling bij ontstekingen, stimuleert de aanmaak van endorfine’s (lichaamseigen pijnstillers), versterkt het afweersysteem en werkt ontstekingsremmend. Ook heeft laserlicht invloed op de aanmaak van nieuw bindweefsel, herstelt het de spieren en werkt het zenuw herstellend.

Door al deze eigenschappen vermindert lasertherapie de pijn van spieren, pezen en gewrichten en wordt het herstel gestimuleerd. Veel klachten aan gewrichten, spieren en pezen kunnen met lasertherapie succesvol behandeld worden. Lasertherapie blijkt ook vaak goede resultaten te geven bij chronische klachten waar andere methoden faalden.

Is uw interesse gewekt? Of heeft u vragen over low level lasertherapie? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

Maak een afspraak

Gun jezelf ontspanning

Laat pijn geen bezit van je nemen, neem je gezondheid in eigen hand.

Vragen of een afspraak maken?

Neem contact op

Adres

Middenweg 241A 1701 GC Heerhugowaard

Openingstijden

Op afspraak